Olika framträdanden

EMP erbjuder en rad olika typer av framträdanden och koncept. Nedan listar vi de vanligaste varianterna. EMP bjuder som regel på ett strukturerat och ofta koreograferat framträdande till musik med tematisk framtoning och sammanhängande klädsel. Visuellt, fängslande och engagerande. Ofta kommer EMP med en färdig föreställning eller uppvisning men gruppen tar också emot förfrågningar på att skräddarsy ett framträdande för kunden. EMP kan också erbjuda lösningar på ljud och ljusteknik samt exempelvis rökmaskiner och viss pyroteknik vid förfrågan. Nedan följer en sammanställning av några av de vanligt förekommande uppläggen.

Eldshow – Tematiska och strukturerade framträdanden
EMP_Valbort2008_foto_Juhani_RajalaEMP_Urix_06_5 foto juhani rajala
En av de vanligast förekommande uppdragen. En typisk eldshow med EMP innehåller ett 10-20 minuters sammanhållet framträdande som vanligtvis sker till musik. Mystik och atmosfär med elden i fokus utvecklas till vad som ofta är bombastiska och explosiva slut där åhörarna bokstavligen känner av värmen. Musiken är anpassningsbar beroende på förfrågan och tillställningens art. EMP är också vana att samarbeta med andra grupper, exempelvis dansgrupper och musiker samt kan ”rama in” talare eller för tillställningen viktiga personer inför deras framträdande. Det mesta är möjligt beroende på arrangörens resurser.

Såväl vuxna som barn uppskattar eldshower och ofta används eldshowen som en stämningshöjare i ett större sammanhang, exempelvis ett program, en festival eller liknande. Eld har alltid fascinerat människan och när det framförs av rutinerade eldkonstnärer resulterar det ofta i att lokala förmågor inspireras att lära sig.

Passar exempelvis: Konserter, festivaler, klubbkvällar, företagsfester, marknader, mässor, bröllop och fester, modevisningar, osv.

Ljusshow
EMP Mona Video 5 foto LarsAkeJonsson
Byt ut eldredskapen mot ljus, perfekt för inomhusytor och platser där eld inte lämpar sig. Passar bra in i klubbmiljöer och för att addera stämning. En bonus är att detta är också en väldigt barnvänlig och ofarlig form av performance där grunderna med fördel kan läras ut i workshopform.

Passar exempelvis: Konserter, festivaler, klubbkvällar, företagsfester, mässor, bröllop och fester, modevisningar, osv.

Invigningar
EMP Umea Hostljus 2006 invigning 1 foto_juhani_rajala (5)
En invigning eller öppningsceremoni måste vara något som besökarna minns och som engagerar. Allt handlar om atmosfär och en röd tråd. EMP har lång erfarenhet av att delta vid stora invigningar och sammanhang. Bland annat har gruppen haft uppdrag att inviga Landsbygdsriksdagen, Ljusfestivaler, Kulturens Hus i Luleå och TV-sända Valborgsfirandet. EMP kan skräddarsy en föreställning eller ett framträdande som lyfter tillställningen och det inkluderar allt från eldkonceptet till specialframtagen musik och ljusdesign. EMP har erfarna eventkoordinatorer som också kan vara med och bygga upp ett event.

Passar även: festivaler och mässor men även liverollspel, film och musikvideos.

Uppbackning
EMP Kulturnatta 2006 1 foto johan edman

Artister, musiker, dansare och performers vill ibland krydda sitt framträdande med det lilla extra och varför då inte eld. Där vissa nöjer sig med pyroteknik och eldkastare tar andra steget längre och inkluderar eldkonstnärer som lyfter showen. EMP har arbetat med en rad kända och mindre kända artister under åren och backat upp deras framträdande med eldinslag. Bland annat har EMP synts tillsammans med Nordman, Roger Pontare och Naglfar.

Passar: artister, showgrupper, dansgrupper, m.fl.

Visual Jazz eller fri form
EMP_Urix_06_4 foto juhani rajala
EMP Robertsfors 2006 4 foto lasse
EMP kan också tillhandahålla enskilda eldkonstnärer eller flera för att framträda improviserat under exempelvis en gatufestival, en marknad eller en födelsedagsfest. EMP kan framträda till de flesta musikgenrer så troligen kan just din favoritlåt framföras med eld. Eller har du en talare som vill rama in sig med något väldigt speciellt? När ungdomsriksdagen invigdes fanns EMP på plats bakom presentatören.

Passar: mindre tillställningar, bröllop, födelsedagar, gatufester, marknader

Effekt och koncept
EMP Umea Hostljus invigning2005 11foto mmn
EMP har medverkat som inslag i andras framträdanden, i musikvideos, i reklamvideos, i TV, med eldkonst i ett foto, ja listan kan göras lång. Gruppen kan bistå med ”specialeffekter” när det behövs i exempelvis en film och krydda med eld och ljus. Fantasin sätter gränsen. Vad behöver du?

Passar exempelvis: musikvideos, film, tv, foto, reklamfilm, reklambild, teater.

Specialföreställningar

Arena of EMP
– publiken deltar
EMP Umea Hostljus 2006 invigning 1 foto_juhani_rajala (2) emp-umea_hostljus2006_foto_juhani_rajala
EMP har möjlighet att göra hela publiken delaktig i framträdandet, interaktivt och medskapande. Under Umeå Höstljus skapade EMP en föreställning på både bredd och höjd som inbegrep lyftkranar, traktorer och stora byggställningar. En stor eldlabyrint med marshaller fanns på plats där besökarna kunde vandra runt och vara en del av installationen. Ca 1000 personer i publiken deltog i framträdandet då de fick egna ”ljusredskap” att tända tillsammans med eldkonstnärerna. EMP är med och utformar en installation och ett program som definitivt kommer göra intryck på besökarna!

Passar: stora invigningar, marknader, event och festivaler

Fire & Ice Show
EMP-citykalaset07_19 foto_juhani_rajala
Med ett fullt liveband och flertalet eldkonstnärer sätter EMP samman en hel konsert/show för större festivaler och scener komplett med specialskriven musik. Produktionen kan även komma med ljud och ljustekniker med mera. Den mest storslagna produktion som gruppen kan erbjuda. Kostnad på förfrågan.

Passar: stora festivalscener och liknande.